OVER MIJ

Hi,

Ik ben Liset Schuitert en als mental coach en expert op het gebied van mindset is het mijn missie om jouw lat omlaag te krijgen. Om vervolgens de stappen te zetten die je wil, zonder dat het ten koste gaat van jezelf. Met als resultaat een sterkere mindset.

De afgelopen jaren heb ik veel met mezelf gestruggled. Ik wilde het goede voorbeeld voor andere mensen zijn en aan de verwachtingen van de mensen om mij heen voldoen. Daarnaast wilde ik graag waardering krijgen en waren mijn keuzes hier vaak op gebaseerd. Ik weet hoe het is om continu je lat hoog te leggen en jezelf druk op te leggen.

Ik ben opgegroeid in een nuchter gezin in een klein dorpje in Overijssel.

Hier heb ik mijn jeugd doorgebracht op een fijne manier. Ik ben opgevoed met het idee dat je alles zelf wel kan. Er werd niet gepraat over gevoelens en hulp was een taboe.

Op mijn 19e ben ik verhuisd naar Groningen omdat ik hier ging studeren. Er ging een wereld voor me open. Ik ging op mezelf wonen, kreeg meer verantwoordelijkheid op me en ik ging mijn passie volgen, namelijk psychologie studeren.

Tijdens mijn studententijd leefde ik op de automatische piloot. Mijn leven bestond vooral uit colleges volgen, studeren en sporten. Het doel om te presteren was hoog, omdat ik dacht dat dit van mij verwacht werd, maar ik vergat af en toe mezelf.

”She believed she could so she did”

drie jaar geleden besloot ik om mijn leven om te gooien.

Mijn leven was toentertijd prima, maar ik haalde er niet alles uit en liep tegen dingen aan.

Er knaagde toch iets aan me omdat ik mij diep van binnen niet gelukkig voelde.

Ik liet dit daarentegen niet zien. Vanaf de buitenkant zagen mensen het niet snel, maar van binnen had ik enorm veel struggles. Zo zat ik compleet vast in mijn eigen hoofd en zat ik daardoor niet lekker in mijn vel. Mijn perfectionisme stak de kop op, mijn relatie met voeding ging de verkeerde kant op en ik kende mijn eigen emoties en grenzen niet. Het gevolg? Mijn leven ging door op de automatische piloot en ik belandde in een negatieve vicieuze cirkel.

Het was duidelijk dat ik op deze manier niet door kon gaan. Het lukte me niet om te veranderen, omdat ik niet wist hoe. Ik bezorgde mezelf hiermee veel frustratie en twijfelde veel aan mezelf en aan mijn eigen kunnen.

Een toekomstbeeld? Die had ik wel, maar ik wist niet hoe ik dit ooit ging bereiken.

Het voelde zo ver weg, dat het veiliger voelde om te blijven zoals nu. Uiteindelijk kwam ik tot het punt dat ik zo niet door wilde en mijn eigen ontwikkeling aan het belemmeren was. De beslissing om al mijn angsten opzij te zetten werd gemaakt, omdat ik later niet met spijt wilde terugkijken op mijn leven. Ik wist heel goed dat er meer in mezelf zat dan ik nu liet zien. Ik vroeg om hulp en aan de hand hiervan heb ik mijn mindset enorm ontwikkeld.

Ik ontwikkelde een sterkere mindset en werd in staat om mijn eigen lat omlaag te halen

Mijn eigen saboteur was ik zelf, maar leerde daarnaast ook dat ik zelf de kracht heb om mijn lat naar beneden te halen. Om de druk bij mezelf te verkleinen en daardoor liever te zijn voor mezelf.

Om figuurlijk een middelvinger op te steken naar de stemmetjes in mijn hoofd. Ik leerde mijn eigen grenzen kennen, kreeg meer rust in mijn hoofd en leerde steeds meer de controle los te laten. Er ging een wereld voor me open. Op een dieper niveau leerde ik mezelf kennen en werd mijn relatie met voeding en de mensen om mij heen beter. Wat misschien wel de mooiste ontwikkeling is; ik ging weer bewust leven.

Mijn lat heb ik naar beneden gehaald maar dat betekent niet dat ik niet meer ambitieus en gedreven ben. Integendeel. Het verschil is alleen dat ik weet hoe ik het in balans kan brengen, zodat het niet ten koste gaat van mezelf.

De reden dat ik nu in de wereld van psychologie terecht ben gekomen is omdat mijn passie ligt bij het helpen van mensen. Mijn enthousiasme stroomt hiervan over en ik vind het geweldig om hen in te laten zien dat ze tot zoveel meer in staat staan dan ze nu denken. Mede doordat ik dit zelf ervaren heb.

Hoe ik dit antwoord uiteindelijk gevonden heb? Geduld en je hart volgen. Ik ben gaan luisteren naar mezelf. Waar word ik gelukkig van en niet waar wordt een ander gelukkig van?

En nu sta ik hier.

Ik ben mental coach en expert op het gebied van mindset. Ik leer je jouw lat omlaag te krijgen. Om vervolgens te stappen te zetten die je wil, zonder dat het ten koste gaat van jezelf. Met als resultaat een sterkere mindset.

Wie ik nog meer ben…

  • Powerliften is mijn uitlaapklep en ik sta het liefst in de gym om te trainen met zware gewichten.

  • Ik geloof dat iedereen zichzelf kan creëeren. Je hebt zelf een keuze en invloed op wie je bent en wie je wilt zijn.

  • Mijn liefde voor Tony’s Chocolonely met karamel en zeezout is zeer groot.

  • Thee is mijn all time favourite. Ik drink heel veel thee en dan het liefst met verse gember erin.

  • Ik vind katten echt geweldig. Het eerste wat ik doe wanneer ik een eigen huis heb, is een kat kopen.

  • Mijn sterrenbeeld is een schorpioen.

  • Ik vind het mega leuk om post te krijgen. Verklaar me voor gek, maar ik kan dus elke dag twee keer in de brievenbus kijken om te zien of er post is gekomen. Daarnaast stuur ik ook graag zelf kaartjes, om op deze manier iemand een lach op het gezicht te brengen.

Ik heb daarnaast de volgende relevante diploma’s en/of certificaten

  • BSc. psychologie
  • Certificaat coaching

En nu rolt de bal jouw kant op!

Eén van mijn eigenschappen is dat ik heel nieuwsgierig ben aangelegd, dus ik sta te springen om je beter te leren kennen. Wie ben je, wat heeft jou tot hier gebracht, waar loop je tegenaan en wat is je aller allergrootste droom?

Ik ben mega benieuwd naar jou als persoon en naar je doelen. Wat kan een sterkere mindset voor jouw betekenen? Hoe zie jij dit voor je? Heb je ergens vanbinnen het gevoel dat ik je kan helpen? Laat het me weten!

Mijn eigen coach zegt heel mooi: ‘’laat je droom groter zijn dan je angst’’. Trek je stoute schoenen aan en vul het formulier hieronder in. Vertel waar je tegenaan loopt en waar je hulp bij kunt gebruiken. Ik kom graag met je in contact om uit te zoeken of er een match is tussen ons. Laat het me weten door het formulier hieronder in te vullen. Ik neem vervolgens zo snel mogelijk, maar binnen 48 uur, contact met je op.