BOEKEN TIPS

Vandaag ga ik weer super veel kennis met je delen! Zelf deel ik ook veel kennis op mijn Instagram. Wanneer je mij gaat volgen heb je dus dubbel veel informatie. Win win toch? Via deze link kun jij mij gaan volgen.

Geregeld krijg ik vragen via mijn DM of mail of ik tips heb voor boeken die gaan over psychologie en mindset. Nou, geen probleem. Als je mij een beetje kent weet je dat ik gek ben op lezen. Ik lees gerust een boek per week, maar dit verschilt per periode. Wel heb ik altijd de afspraak met mezelf dat ik niet alleen lees om te consumeren, maar ook te produceren. Dus om er actiepunten uit te halen.

Vroeger ging ik zelfs elke week naar de bibliotheek. En dan niet voor twee boeken, nee ik nam er zoveel mogelijk mee totdat ik mijn pas limiet had bereikt. Ik ben benieuwd: nog meer mensen die dit deden? Op den duur kenden de mensen van de bibliotheek mij en werd ik standaard begroet haha.

Daarom deel ik vandaag 5 boekentips met je. Deze boeken heb ik (uiteraard) allemaal één keer of vaker gelezen. Dit laatste raad ik je sowieso aan. Ik lees boeken vaak nog een keer, omdat je er dan weer nieuwe inzichten uit haalt.

Let er hierbij wel op dat er tijd tussen zit. Bijvoorbeeld drie maanden of langer. Op deze manier heb je tijd om aan jezelf te werken en kun je de opgedane inzichten implementeren. Want alleen maar inspiratie leidt uiteindelijk tot frustratie, omdat je de inzichten niet implementeert. Deal?

Oké, laten we verder gaan naar de 5 boekentips. Op willekeurige volgorde trouwens, dat terzijde. Ik heb er voor het gemak direct een link bijgezet, zodat je ze direct kunt bekijken en kunt bestellen.

TIP 1 – Nooit meer druk van Tony Crabbe
Ik had altijd de overtuiging dat ik druk moest zijn. Dus continu dingen doen, mijn agenda vol plannen en op elk moment van de dag aanwezig zijn. Tja, hoezo eigenlijk?!

En waarschijnlijk herken je het wel dat wanneer iemand aan je vraagt hoe het gaat, je standaard antwoord met ‘’druk’’. Naast dat dit standaard is, is het onbewust ook een link met succesvol zijn. Want, je bent druk en hebt dus veel te doen en kan het zijn dat veel mensen iets van je nodig hebben.

We praten onszelf vaak aan dat we het druk hebben. Je hebt bijvoorbeeld een studie, oneindige to do-lijsten, afspraken enzovoort. En dan leg je ook nog eens de lat hoog voor jezelf, omdat je alles goed wil doen. Je wilt alles graag gedaan krijgen, maar uiteindelijk lukt dit niet en kun je niet alle ballen in je leven hooghouden.

Wat helemaal oké is, want wie zegt dat dit allemaal zo moet? Dit boek helpt je bij het maken van keuzes die passen bij jou. Je krijgt informatie over hoe je meer controle over je leven krijgt, in plaats van dat het leven er met jou vandoor gaat.

Je vindt het boek hier.

TIP 2 – Master your Mindset van Michael Pilarczyk
Ik moest er even diep over nadenken, maar dit was één van de eerste boeken die ik las over mindset. Michael legt heel laagdrempelig en concreet uit wat de kracht is van je gedachten en ook hoe sterk ze kunnen zijn. Hij neemt je mee in de theorie, maar geeft je tussendoor ook opdrachten en stelt vragen om je kritisch te laten nadenken over jezelf.

Ook neemt hij je mee in zijn persoonlijke ervaringen en inzichten. Hij neemt je mee in zijn reis van DJ naar succesvolle zakenman en hoe hij uiteindelijk duizenden mensen leerde over zijn filosofie.

Je vindt het boek hier.

TIP 3 – De moed van imperfectie van Brené Brown
Halleluja, wat een verademing was het om dit van Brené Brown te lezen. En niet alleen dit boek trouwens, ik ben fan van al haar boeken. Ze schrijft zo heerlijk luchtig en to the point. Ook schrijft ze vanuit haar eigen ervaring en is het fantastisch hoe ze af en toe zichzelf voor blok zet en om zichzelf lacht.

Ik was jarenlang te streng voor mezelf en legde mijn eigen lat veel te hoog. Dit boek leerde mij om dit steeds minder en minder te doen. Om mezelf meer te accepteren en liever te zijn voor mezelf. De kracht van mindset is enorm groot, maar het werkt pas echt als je op een positieve manier praat naar jezelf èn van jezelf kunt houden.

Ook een aanrader van Brené Brown is de documentaire ‘The Call to Courage’. Ik weet dat deze op Netflix staat. Deze documentaire gaat over schaamte, moed en hoe je dit kunt inzetten om uiteindelijk sterker te zijn als persoon. Super waardevol!

Je vindt het boek hier.

TIP 4 – Happy Life 365 van Kelly Weekers
Tja, dit boek kan niet ontbreken. Wat ik zo tof vind aan Kelly is dat ze alles zo laagdrempelig en non-nonsense weet te verwoorden. Net als ik is ze afgestudeerd psychologie en hecht ze veel waarde aan wetenschappelijke onderbouwing en het simpel maken van deze theorieën. Er zijn al genoeg dingen die ingewikkeld zijn, en laten we daarom mindset zo simpel mogelijk maken.

In dit boek geeft ze simpele stappen om meer geluksgevoelens te krijgen. Ook leer je beter omgaan met negativiteit, pieker gedachten en stress. Stap voor stap leer je meer over vriendschap, social media, werk, liefde, zelfvertrouwen en gezondheid. Je gaat op onderzoek wat voor jou werkt en creëert uiteindelijk je eigen geluk.

Je vindt het boek hier.

TIP 5 – Think and Grow Rich van Napoleon Hill
Ik ga eerlijk bekennen dat ik er jaren over heb gedaan om dit boek uit te lezen haha #oeps. Ik ga niet zeggen dat dit boek makkelijk is om te lezen. Ook stelde ik het steeds uit omdat het soms confronterend is. Desalniettemin is het boek ontzettend waardevol en heb ik er ontzettend veel waardevolle lessen en inzichten uit gehaald.

Zo leerde ik onderscheid te maken tussen constructieve en destructieve gedachten. En kwam ik erachter dat mijn angsten helemaal niet zo zijn zoals ze zijn. Je brein is vaak gericht op angst, wat vroeger super handig was omdat je moest vechten voor eten en voor je leven. Nu zijn er weinig gevaren meer, maar je brein is hier nog wel op geprogrammeerd.

Het boek is al best oud, aangezien de eerste versie in 1937 is gepubliceerd. Toch zijn de wijsheden nog steeds toepasbaar en kan iedereen ervan leren. Napoleon gaat dieper in op wat rijke en succesvolle mensen met elkaar gemeen hebben en hoe wij deze principes kunnen overnemen.

Je leert om een groeimindset te ontwikkelen en om meer ‘de leiding’ te krijgen over je leven, in plaats van dat het leven leiding heeft over jou.

Je vindt het boek hier.

BONUSTIP: Untamed van Glennon Doyle

Ik ben dit boek nu aan het lezen en het is zó’n inzichtgevend boek. Verder ga ik er niet meer over verklappen. Je kunt het het beste zelf gaan lezen.
—————————————————–
Zo, dit waren mijn boekentips. Stiekem heb ik er nog veel meer, dus mocht je deze tips gehad hebben en meer willen: stuur een reactie op deze mail en ik kan je er nog veel meer geven.

Mocht je zelf een aanrader voor mij hebben, let me know!