UNLOCK JOUW ZELFLIEFDE

Ik help vrouwen hun eigen liefde weer te vinden

 

 

Vraag hieronder jouw vrijblijvende connection call aan

Ontdek wie je bent, volg je eigen pad en voel je vrij in jezelf

JOUW JOURNEY START HIER

Jij bent onwijs ambitieus en voor de buitenwereld heb je alles perfect voor elkaar, maar het voelt alsof je de schijn moet ophouden om maar niet door de mand te vallen.

Je weet dat er meer in je zit, maar je ziet door de bomen het bos niet meer waardoor je gehaast door de dag gaat en continu een onrustig gevoel hebt. Je voelt aan alles dat je uit de vicieuze cirkel van alleen maar doorgaan en eetbuien mag stappen. Dat er meer is dan fulltime bezig zijn met eten.

Waarschijnlijk is het herkenbaar voor je dat je continu aan het rennen bent. Je wordt elke keer opnieuw beïnvloedt door de wereld om je heen. Alleen, je vergeet daarin jezelf. Je hebt geen oog voor je eigen gedachten en je eigen gevoelens en emoties. En wanneer ze dan opkomen ga je er tegen vechten of vluchten, waardoor je in de cirkel van eetbuien terecht komt.

Maar echt: dit kan anders. Jarenlang leefde ik met boulimia, probeerde ik zo controle over mezelf te hebben, maar was ik diep ongelukkig. Ik leerde uiteindelijk hoe het voelt om wél te kunnen ontspannen, te durven genieten van eten en zelfverzekerd te zijn.

En ik weet: dit verlang jij ook!

  • Op dit moment ben je onzeker over jezelf en je lichaam. Iedere keer als je langs een spiegel loopt kijk je liever weg en als je er dan voor staat dan zie je alleen je eigen gebreken. Je voelt je te dik en daardoor zit je totaal niet lekker in je vel.
  • Je twijfelt continu aan jezelf en je denkt dat je alles in één keer goed moet doen. Je hebt de angst om te falen, en het idee dat je ieder moment door de mand kan vallen. Want ben je dan nog wel goed genoeg?
  • Je voelt je prikkelbaar. Je merkt dat je vaak een kort lontje hebt en niet veel dingen kunt hebben. Je energie is laag en je vindt het daardoor vervelend dat ze kort reageert op anderen terwijl ze dit helemaal niet wil. Dit geeft frustratie en doet pijn.
  • Je voelt je niet gezien. Je hebt het idee dat iedereen om je heen het goed voor elkaar heeft, behalve jij. Alsof je een totaal ander persoon bent dan de rest en daardoor voel je je niet écht begrepen. Je hebt het gevoel dat je nergens met je gedachten en problemen heen kunt.
  • Je hebt continu schuldgevoelens rondom eten. Op een feestje sla je standaard de taart af, omdat dit teveel calorieën heeft en dit niet in je schema past. Toch krijg je hierdoor zin in taart en ga je het stiekem eten, omdat je daarna kunt gaan overgeven. Je verbied jezelf van alles waardoor je er juíst zin in krijgt en labelt voeding als ‘goed’ en ‘slecht’.
  • Je bent opgevoed met het idee dat hulp vragen niet oké is. Het liefst doe je alles zelf. Schoolopdrachten, werk of koken. Wanneer je het zelf kunt doen, weet je zeker hoe het eruit komt te zien en dit geeft je zekerheid. Tegelijkertijd kost dit je frustratie, omdat je vaak vast zit en het anders wil doen, maar niet weet hoe..

SELF LOVE + SELF PLEASURE + SELF GUIDANCE = FLOW & ZINGEVING

Lieve vrouw, hoe fijn zou het zijn

Wanneer je je zelfverzekerd voelt, zonder dat je fulltime met anderen bezig bent en continu over je grenzen gaat. Je weet diep van binnen dat je jezelf mag laten zien, maar oh wat voelt dit eng en spannend.

Want dan mag je je maskers laten vallen en écht je plek claimen. Terwijl je je altijd veilig hebt gevoeld op de achtergrond en je jouw mening naar de achtergrond drukte.

Alleen als je dit blijft doen, ziet niemand jou. Ik geloof dat iedereen potentie in zich heeft en dat de wereld dit mag zien. Maar vooral dat jij jezelf ziet en jij jezelf de liefde kunt geven wat jij nodig hebt.

Je weet dat je meer mag gaan luisteren naar je lichaam. Overal op internet kom je dit tegen. Je hebt ook geprobeerd om dit te doen, maar toch loop je elke keer weer vast. Want hoe doe je dit? En dit frustreert je, want je doet je best. Voor letterlijk iedereen. Maar nu is het tijd voor jou.

Jij mag de stap zetten om aan jezelf te werken. Vanuit liefde.

”You have to know what sparks the light in you so that you, in your own way, can illuminate the world” – Opray Winfrey

Hi lieve jij,

Mijn naam is Liset. Sportief, vrolijk, praktisch en doortastend. Je vindt mij vaak tussen de zware gewichten in de sportschool of wandelend in het bos. Wat dat betreft ben ik krachtig, maar ben ik ook de kalmte zelf.

Tijdens mijn studie psychologie worstelde ik met boulimia, al had niemand in mijn omgeving dit door. Ik droeg verschillende maskers, voelde me onzeker en niet begrepen en probeerde mijn leven te controleren door eten.

Ik wist letterlijk overal de calorieën van en vond het verschrikkelijk wanneer ik uiteten ging. Het was een ellendige tijd, maar ook een tijd waar ik zoveel van heb geleerd en nu dankbaar voor ben. Ik ben er als mens zoveel sterker uitgekomen en heb de kracht van liefde ontdekt.

Liefde voor mezelf, die ik onvoorwaardelijk kan geven. Het is nu mijn missie om het taboe rondom boulimia te doorbreken. Ik help vrouwelijke studenten met boulimia, die net zo worstelden als ik dat deed, te helpen om weer gelukkig te worden.

Samen werken we aan je mindset zodat ze weer leren te genieten, leren te vertrouwen op zichzelf en luisteren naar de grenzen die hun lichaam ze aangeeft. Zodat je zelfbeeld weer kloppend wordt, je liefde voor jezelf voelt en daardoor in control bent over je leven.

 

KLIK HIER OM MIJ BETER TE LEREN KENNEN

Ik zie je en ik weet hoe het is om aan de andere kant te staan. Om je down te voelen en niet gezien. Om niet te weten wat je moet doen, omdat je compleet vast zit in jezelf en de schaamte te groot is

Samen met Liset ben ik aan de slag gegaan met voeding. Dit was bij namelijk altijd alles of niets en ik schoot snel in negatieve gedachten. Ik wilde graag weten wat ik ging eten en was bang om te overeten. We leggen de focus nu meer op intuïtief eten. Om te eten waar ik zin in heb en ook wat goed is voor mijn lichaam. Ik ervaar de coaching als heel fijn en positief. Ik merk dat het een heel verschil is met de therapie die ik had en dat dit goed voor mij werkt, omdat ik praktisch wordt geholpen. Ik ga er actief mee aan de slag en dit werkt heel goed. Liset sluit aan bij wat er bij mij speelt en beweegt daarin mee. Wanneer ik om hulp vraag, reageert Liset altijd snel en is ze altijd eerlijk en zonder oordeel. Hierdoor durf ik mij kwetsbaar op te stellen en alles te vragen. Ik kijk altijd uit naar de gesprekken en haal er ontzettend veel uit.

Anne, student

Ik vond het in het begin lastig om daadwerkelijk te stap te zetten om aan mijn relatie met voeding te werken. Ergens voelde dit heel veilig en was ik bang voor weerstand. Bij Liset voelde ik direct veiligheid en vertrouwen. Doordat ik mij snel op mijn gemak en begrepen voelde, durfde ik mezelf open te stellen. Ze luistert heel goed, maar stelt ook veel kritische vragen. Soms vond ik het lastig om hier antwoord op te geven, maar het zorgde er wel voor dat ik ging nadenken en in actie kwam. Liset voelde aan waar ik mee zat. Mijn eetbuien werden steeds minder, terwijl hier in onze gesprekken niet de focus op lag. Ik heb juist veel meer geleerd over wie ik ben en wat mijn emoties zijn. Ook weet ik waar mijn eetbuien vandaan kwamen en heb ik dit kunnen afsluiten. Daar ben ik haar heel erg dankbaar voor.

Lotte, student

VRAAG HIER JOUW MATCHCALL AAN

Ik word onwijs blij van coachen en vrouwen verder begeleiden. Tijdens mijn studie psychologie heb ik geleerd om alles te dingen verklaren, maar langzaam maar zeker voelde ik dat er meer is.

Voor mij is begint het met zelfliefde. Jezelf onvoorwaardelijk lief hebben en vanuit hier de stappen zetten die jij wil.

Wil jij dit ook? Klik op de knop hieronder en vraag jouw matchcall aan.

It’s time for you. Voor jou, voor jou pad.

Ik zie je.

GESPREK AANVRAGEN
Schrijf je in voor de gratis Inspiratie Boost

En ontvang wekelijks een inspirerende mail bomvol nieuwe kennis en inzichten


Volg me op Instagram om een kijkje in mijn leven te nemen – inclusief de pieken en dalen – en te leren van de mindset, spiritualiteit en psychologie inspiratie en tips die ik daar deel.

Instagram

De reden dat je geen quick fix wil ❌

Laatst kwam iemand bij me en zei: ‘’Ik wil rust, want ik word helemaal gek van de continue stroom aan gedachten in mijn hoofd’’

Waarop ik antwoordde: ik hoor wat je zegt. Ik ben benieuwd: wat voor gedachten heb je?

Wat volgde was een gesprek.

Een écht gesprek tussen twee mensen.

Waarin we het hadden over haar gedachten.

Die haar in de weg stonden bij de dingen die ze deed.

Ze vergeleek zichzelf met een op hol geslagen Duracel-konijntje.

Ze kon niet stoppen.

Ik vroeg haar wat ze zelf al had gedaan om ermee om te gaan.

Ze begon een heel mooi lijstje op te noemen.

Yoga, mediteren, wandelen, ademhalingsoefeningen.

Super goede om te dingen, alleen is er één gevaar.

Het gaat je op de lange termijn niet helpen.

(En vooral niet als je doet omdat het ‘moet’ in plaats van vanuit liefde.)

Bovenstaande tools zijn symptoombestrijding. Korte termijn oplossingen.

Wat zij nodig had (en jij waarschijnlijk ook) is iets heel anders.

Waar je niet direct aan denkt. 

➡️Je mag aan de slag met acceptatie.

Acceptatie van je gedachten. Acceptatie van je gevoelens. Acceptatie van jezelf.

Dáár heb je wat aan.

En dan, wanneer er intern die verandering plaatsvindt gebeurt er iets magisch. ✨💛

Ben jij er klaar voor?
De reden dat je geen quick fix wil ❌ Laatst kwam iemand bij me en zei: ‘’Ik wil rust, want ik word helemaal gek van de continue stroom aan gedachten in mijn hoofd’’ Waarop ik antwoordde: ik hoor wat je zegt. Ik ben benieuwd: wat voor gedachten heb je? Wat volgde was een gesprek. Een écht gesprek tussen twee mensen. Waarin we het hadden over haar gedachten. Die haar in de weg stonden bij de dingen die ze deed. Ze vergeleek zichzelf met een op hol geslagen Duracel-konijntje. Ze kon niet stoppen. Ik vroeg haar wat ze zelf al had gedaan om ermee om te gaan. Ze begon een heel mooi lijstje op te noemen. Yoga, mediteren, wandelen, ademhalingsoefeningen. Super goede om te dingen, alleen is er één gevaar. Het gaat je op de lange termijn niet helpen. (En vooral niet als je doet omdat het ‘moet’ in plaats van vanuit liefde.) Bovenstaande tools zijn symptoombestrijding. Korte termijn oplossingen. Wat zij nodig had (en jij waarschijnlijk ook) is iets heel anders. Waar je niet direct aan denkt. ➡️Je mag aan de slag met acceptatie. Acceptatie van je gedachten. Acceptatie van je gevoelens. Acceptatie van jezelf. Dáár heb je wat aan. En dan, wanneer er intern die verandering plaatsvindt gebeurt er iets magisch. ✨💛 Ben jij er klaar voor?
2 dagen geleden
View on Instagram |
1/25
Wat mij is opgevallen 🤯

Een patroon wat mij de laatste tijd is opgevallen, is iets waarvan ik dacht het nooit te kunnen.

Herken je dat?

Dat je ervan overtuigd bent iets niet te kunnen. Niet dat je er per se een goede reden voor hebt. Het zijn je gedachten en je gevoel daarover.

Lange tijd heb ik gezegd iets niet te kunnen. Wat dit is? 

Schrijven.

➡️Ik vond mezelf niet goed genoeg.
➡️Ik vond mijn opbouw slecht.
➡️Ik durfde mijn teksten niet te delen.

De laatste maanden ben ik meer en meer aan het schrijven. In mijn telefoon notities, in mijn agenda en in mijn groene journal. 

Ik heb heel lang de overtuiging gehad dat ik niet kan schrijven.

Not sure hoe het nu is, maar ik doe het. 

Ik heb de overtuiging weggehaald waardoor er ruimte is om het op mijn manier te doen, zonder dat ik denk aan bepaalde kaders of regels.

Geloof me, dat geeft vrijheid.

Rust.

En ruimte.

Ik heb besloten hier meer mee te doen. Ik schrijf veel. 

Mijn gedachten, wat ik ervaar en hoe ik tegen dingen aan kijk. Schrijven is zo’n waardevolle tool om je gedachten te laten gaan.

Om je journal erbij te pakken en alles op te schrijven met je lievelingspen. 

Je gedachten, gevoelens en wat je hebt meegemaakt. Zodat je dit altijd kunt teruglezen en patronen kunt herkennen en zien.

Dat is wat ik meer ga delen. Over self love, self pleasure & self guidance. Meer flow en meer zingeving in je leven.

Ik ben helemaal excited & ik hoop jij ook!

Mocht je bepaalde thema’s voorbij willen zien komen, laat het dan vooral even weten. 

Mijn intentie is dat jij er inzichten uit kan halen, dus eigen input is daarin helpend.

Mega thanks alvast 💛
Wat mij is opgevallen 🤯 Een patroon wat mij de laatste tijd is opgevallen, is iets waarvan ik dacht het nooit te kunnen. Herken je dat? Dat je ervan overtuigd bent iets niet te kunnen. Niet dat je er per se een goede reden voor hebt. Het zijn je gedachten en je gevoel daarover. Lange tijd heb ik gezegd iets niet te kunnen. Wat dit is? Schrijven. ➡️Ik vond mezelf niet goed genoeg. ➡️Ik vond mijn opbouw slecht. ➡️Ik durfde mijn teksten niet te delen. De laatste maanden ben ik meer en meer aan het schrijven. In mijn telefoon notities, in mijn agenda en in mijn groene journal. Ik heb heel lang de overtuiging gehad dat ik niet kan schrijven. Not sure hoe het nu is, maar ik doe het. Ik heb de overtuiging weggehaald waardoor er ruimte is om het op mijn manier te doen, zonder dat ik denk aan bepaalde kaders of regels. Geloof me, dat geeft vrijheid. Rust. En ruimte. Ik heb besloten hier meer mee te doen. Ik schrijf veel. Mijn gedachten, wat ik ervaar en hoe ik tegen dingen aan kijk. Schrijven is zo’n waardevolle tool om je gedachten te laten gaan. Om je journal erbij te pakken en alles op te schrijven met je lievelingspen. Je gedachten, gevoelens en wat je hebt meegemaakt. Zodat je dit altijd kunt teruglezen en patronen kunt herkennen en zien. Dat is wat ik meer ga delen. Over self love, self pleasure & self guidance. Meer flow en meer zingeving in je leven. Ik ben helemaal excited & ik hoop jij ook! Mocht je bepaalde thema’s voorbij willen zien komen, laat het dan vooral even weten. Mijn intentie is dat jij er inzichten uit kan halen, dus eigen input is daarin helpend. Mega thanks alvast 💛
3 dagen geleden
View on Instagram |
2/25
Welkom lieve jij 💛 Welkom op de plek waar ik meer deel over self love & self guidance. Zodat jij in je eigen FLOW komt ~

Dit is niet zomaar gekomen. Ik neem je mee terug in de tijd. Ik kom uit een nuchter gezin. 

Waarin hard werken de standaard was & je niet zei wat er in je omging. Zolang ik deed wat er van me verwacht werd, voelde ik me gezien.

Totdat ik in een omgeving kwam waarin gepraat werd en er een wereld voor me openging. 

Vanuit compassie heb ik geleerd over emoties en gedachten, omdat ik voelde dat er meer was dan ik toentertijd had . 

Ook gebruikte ik eten als copingmechanisme. En dit uiteindelijk resulteerde in een eetstoornis.

Fast forward ben ik dankbaar voor mijn eigen proces en reis. Waarin ik 'mijn oude systeem' de deur uit doe & waarin human design en spiritualiteit voor terug komt. En is liefde daarin voor mij de basis. 

Ik geloof dat de wereld een fijne plek is wanneer we liefde geven. Niet alleen aan anderen, maar vooral aan onszelf. 

Dat jij vervolgens krachtiger wordt èn in staat bent om de persoon te zijn die jij wil zijn. Liefde is niet 'omdat' maar 'ondanks'. 

Ik geloof dat iedereen hier is met een reden. We zijn allemaal mens en hebben iets moois wat kan bijdragen aan onszelf of de wereld. 

Mensen labelen mij vaak als rustig. Ben ik ook. Totdat ik met mensen ben die de juiste vragen stellen, en ik je de oren van de kop kan kletsen. 🤷🏻‍♀️

Ik ben gek op ijsbaden en koude douches. Oh en als tegenhanger ook de sauna 🤩

Hetzelfde met sport trouwens. Ik ben gek op zware gewichten en aan de andere kant ook op yoga en wandelen. 

Ik heb fases waarin ik elke dag hetzelfde kan eten. Totdat ik er klaar mee ben, en ga switchen naar iets anders.

Laten we het balans noemen 🤪

Oh en bovenstaande voelt voor mij als small talk. Waar ik eigenlijk niet van houd 😅

Dus ik sluit af met een mooie, diepe vraag;  Wat is de mooiste les die je in je leven geleerd hebt? ⬇️
Welkom lieve jij 💛 Welkom op de plek waar ik meer deel over self love & self guidance. Zodat jij in je eigen FLOW komt ~ Dit is niet zomaar gekomen. Ik neem je mee terug in de tijd. Ik kom uit een nuchter gezin. Waarin hard werken de standaard was & je niet zei wat er in je omging. Zolang ik deed wat er van me verwacht werd, voelde ik me gezien. Totdat ik in een omgeving kwam waarin gepraat werd en er een wereld voor me openging. Vanuit compassie heb ik geleerd over emoties en gedachten, omdat ik voelde dat er meer was dan ik toentertijd had . Ook gebruikte ik eten als copingmechanisme. En dit uiteindelijk resulteerde in een eetstoornis. Fast forward ben ik dankbaar voor mijn eigen proces en reis. Waarin ik 'mijn oude systeem' de deur uit doe & waarin human design en spiritualiteit voor terug komt. En is liefde daarin voor mij de basis. Ik geloof dat de wereld een fijne plek is wanneer we liefde geven. Niet alleen aan anderen, maar vooral aan onszelf. Dat jij vervolgens krachtiger wordt èn in staat bent om de persoon te zijn die jij wil zijn. Liefde is niet 'omdat' maar 'ondanks'. Ik geloof dat iedereen hier is met een reden. We zijn allemaal mens en hebben iets moois wat kan bijdragen aan onszelf of de wereld. Mensen labelen mij vaak als rustig. Ben ik ook. Totdat ik met mensen ben die de juiste vragen stellen, en ik je de oren van de kop kan kletsen. 🤷🏻‍♀️ Ik ben gek op ijsbaden en koude douches. Oh en als tegenhanger ook de sauna 🤩 Hetzelfde met sport trouwens. Ik ben gek op zware gewichten en aan de andere kant ook op yoga en wandelen. Ik heb fases waarin ik elke dag hetzelfde kan eten. Totdat ik er klaar mee ben, en ga switchen naar iets anders. Laten we het balans noemen 🤪 Oh en bovenstaande voelt voor mij als small talk. Waar ik eigenlijk niet van houd 😅 Dus ik sluit af met een mooie, diepe vraag; Wat is de mooiste les die je in je leven geleerd hebt? ⬇️
5 dagen geleden
View on Instagram |
3/25
Lieve jij,

In plaats van streven naar meer, mag het ook genoeg zijn.

Genieten van je proces, in plaats van door  blijven rennen.

Wanneer jij blijft rennen, is het nooit genoeg.

Want je hebt geen kaders. Je hebt geen grenzen. 

Zonder grenzen is er twijfel. Twijfel of je niet meer moet doen. 

Of het wel écht goed genoeg is.

Weet wat je grenzen zijn.

Zodat je binnen je eigen kaders mag spelen.

En dat voor jou goed genoeg is 🙏🏻
Lieve jij, In plaats van streven naar meer, mag het ook genoeg zijn. Genieten van je proces, in plaats van door blijven rennen. Wanneer jij blijft rennen, is het nooit genoeg. Want je hebt geen kaders. Je hebt geen grenzen. Zonder grenzen is er twijfel. Twijfel of je niet meer moet doen. Of het wel écht goed genoeg is. Weet wat je grenzen zijn. Zodat je binnen je eigen kaders mag spelen. En dat voor jou goed genoeg is 🙏🏻
1 week geleden
View on Instagram |
4/25
Stel je eens voor dat iemand jou écht ziet.

Tot je door dringt

En je ziet zoals je bent.

Met al je emoties, angsten, twijfels en onzekerheden.

Niet alleen de dingen die goed voor je werken. Maar ook de dingen die je nu tegenhouden.

Klinkt best spannend en oncomfortabel hè.

Wat nou als dit is wat je nodig hebt om meer liefde voor jezelf te gaan voelen?

Om vanuit compassie naar jezelf te kijken. 

Om vanuit hier stappen te gaan zetten die jij wil.

Op je eigen pad.

Zou je het dan doen?

Ik spreek je in mijn DM 💛
Stel je eens voor dat iemand jou écht ziet. Tot je door dringt En je ziet zoals je bent. Met al je emoties, angsten, twijfels en onzekerheden. Niet alleen de dingen die goed voor je werken. Maar ook de dingen die je nu tegenhouden. Klinkt best spannend en oncomfortabel hè. Wat nou als dit is wat je nodig hebt om meer liefde voor jezelf te gaan voelen? Om vanuit compassie naar jezelf te kijken. Om vanuit hier stappen te gaan zetten die jij wil. Op je eigen pad. Zou je het dan doen? Ik spreek je in mijn DM 💛
1 week geleden
View on Instagram |
5/25
Ken je dat?

Dat je huppelend door het leven gaat en dan ineens in een plas stapt? Niet letterlijk nu, maar figuurlijk.

Je wordt ineens bewust van jezelf of een patroon van jezelf. 

Waardoor je er gefocust op bent en het overal in terug ziet. Je denkt het goed te doen, maar hup. Ineens word voor je gevoel teruggefloten.

Vorige week ging ik boksen.

Ik vind dit enorm tof om te doen.

Lekker slaan en jezelf laten gaan 

Totdat ik bewust werd van mezelf. 

Mijn gedachten staan altijd aan, en mijn hoofd dus ook.

Nou, werd duidelijk tijdens het boksen.

Ik zat volledig in mijn hoofd en niet in mijn lichaam.

Waardoor ik onrustig was en te laat reageerde.

Ik voelde niet, maar ik dacht. Ik wilde mijn slagen te veel controleren, in plaats van dat ik mezelf overgaf.

Omdat ik het zo graag goed wilde doen.

Zo graag het wilde kunnen.

En daardoor de essentie verloor. 

Namelijk voelen en in het moment zijn.

Ik ben benieuwd: waar zou jij over jezelf willen weten? ⬇️
Ken je dat? Dat je huppelend door het leven gaat en dan ineens in een plas stapt? Niet letterlijk nu, maar figuurlijk. Je wordt ineens bewust van jezelf of een patroon van jezelf. Waardoor je er gefocust op bent en het overal in terug ziet. Je denkt het goed te doen, maar hup. Ineens word voor je gevoel teruggefloten. Vorige week ging ik boksen. Ik vind dit enorm tof om te doen. Lekker slaan en jezelf laten gaan Totdat ik bewust werd van mezelf. Mijn gedachten staan altijd aan, en mijn hoofd dus ook. Nou, werd duidelijk tijdens het boksen. Ik zat volledig in mijn hoofd en niet in mijn lichaam. Waardoor ik onrustig was en te laat reageerde. Ik voelde niet, maar ik dacht. Ik wilde mijn slagen te veel controleren, in plaats van dat ik mezelf overgaf. Omdat ik het zo graag goed wilde doen. Zo graag het wilde kunnen. En daardoor de essentie verloor. Namelijk voelen en in het moment zijn. Ik ben benieuwd: waar zou jij over jezelf willen weten? ⬇️
1 week geleden
View on Instagram |
6/25
Zo op de laatste dag van de week kom ik nog even bij je inchecken. 

Hoe voel je je en hoe is je week geweest?

Heb je dingen gedaan waar je energie van kreeg? 

Of heb je te veel dingen gedaan die 'moesten' en waarbij je jezelf voorbij bent gelopen?

Meer op de automatische piloot, dan vanuit bewustzijn.

Hier komt zelfliefde om de hoek kijken.
Zelfliefde is niet alleen lief zijn voor jezelf (klinkt ook zo lekker cliché vind ik). 

Ook is het openstaan voor je gevoel en wat er gebeurt in je lichaam.

Met meer zelfliefde maak je niet alleen je eigen leven leuker. Je bouwt ook aan een basis om meer liefde door te geven. 

Je creëert je eigen veiligheid. In jezelf. Zonder in eerste instantie afhankelijk te zijn van anderen. 

Ik vind dit dus echt super vet.

Voor mij staat zelfliefde ook voor connecten met je lichaam. 

Een aantal jaar geleden negeerde ik continu mijn eigen lichaamssignalen, waardoor ik over mijn grenzen ging, deed alsof ik niets voelde en niet goed voor mijn lichaam zorgde.

In de podcast van vandaag ga ik hier dieper op in. 

Ik geef een aantal manieren om je eigen zelfliefde te gaan ontwikkelen.

Daarnaast zit ik erover na te denken om een masterclass te geven over zelfliefde. 

Om de masterclass bij jouw behoefte te laten aansluiten ben ik benieuwd: wat zou je in deze masterclass willen leren? 

Of wat zou je willen zien? ⬇️
Zo op de laatste dag van de week kom ik nog even bij je inchecken. Hoe voel je je en hoe is je week geweest? Heb je dingen gedaan waar je energie van kreeg? Of heb je te veel dingen gedaan die 'moesten' en waarbij je jezelf voorbij bent gelopen? Meer op de automatische piloot, dan vanuit bewustzijn. Hier komt zelfliefde om de hoek kijken. Zelfliefde is niet alleen lief zijn voor jezelf (klinkt ook zo lekker cliché vind ik). Ook is het openstaan voor je gevoel en wat er gebeurt in je lichaam. Met meer zelfliefde maak je niet alleen je eigen leven leuker. Je bouwt ook aan een basis om meer liefde door te geven. Je creëert je eigen veiligheid. In jezelf. Zonder in eerste instantie afhankelijk te zijn van anderen. Ik vind dit dus echt super vet. Voor mij staat zelfliefde ook voor connecten met je lichaam. Een aantal jaar geleden negeerde ik continu mijn eigen lichaamssignalen, waardoor ik over mijn grenzen ging, deed alsof ik niets voelde en niet goed voor mijn lichaam zorgde. In de podcast van vandaag ga ik hier dieper op in. Ik geef een aantal manieren om je eigen zelfliefde te gaan ontwikkelen. Daarnaast zit ik erover na te denken om een masterclass te geven over zelfliefde. Om de masterclass bij jouw behoefte te laten aansluiten ben ik benieuwd: wat zou je in deze masterclass willen leren? Of wat zou je willen zien? ⬇️
2 weken geleden
View on Instagram |
7/25
Gisteren kreeg ik een doosje met een intuïtiekaarten.

En echt, love it! 

Ik besloot hem vandaag open te maken en een kaart te trekken.

Van te voren bedacht ik een intentie / vraag waarop er twee vragen binnenkwamen.

1. Waar wil ik in de aankomende maand een antwoord op krijgen

2. Waar mag ik aandacht aan besteden

Ik ging bij mezelf voelen welke vraag het sterkst was. 

Dit bleek de tweede te zijn.

Vervolgens pakte ik de stapel kaarten.

Schudde ze door elkaar & trok een kaart.

Vergeving.

Bam. Die kwam binnen.

Ik begon te voelen en mijn gedachten te volgen.

Waarop er heel veel dingen boven kwamen.

➡️Vergeving van dingen uit het verleden
➡️Waar ik nu angsten en blokkades rondom ervaar

Om het nog meer een eigen plekje geven

Zodat het nu niet in de weg zit

In wat ik wil doen 

Vergeving is niet vergeten. 
Het is de energie aan jouw kant neutraliseren.

De lading minder maken.
Om daarmee de liefde voor jezelf in stand te houden. 💛

Dus bij deze mijn vraag aan jou: wie of wat zou jij in je omgeving willen vergeven? 

If you want to share, mijn DM staat open ✨
Gisteren kreeg ik een doosje met een intuïtiekaarten. En echt, love it! Ik besloot hem vandaag open te maken en een kaart te trekken. Van te voren bedacht ik een intentie / vraag waarop er twee vragen binnenkwamen. 1. Waar wil ik in de aankomende maand een antwoord op krijgen 2. Waar mag ik aandacht aan besteden Ik ging bij mezelf voelen welke vraag het sterkst was. Dit bleek de tweede te zijn. Vervolgens pakte ik de stapel kaarten. Schudde ze door elkaar & trok een kaart. Vergeving. Bam. Die kwam binnen. Ik begon te voelen en mijn gedachten te volgen. Waarop er heel veel dingen boven kwamen. ➡️Vergeving van dingen uit het verleden ➡️Waar ik nu angsten en blokkades rondom ervaar Om het nog meer een eigen plekje geven Zodat het nu niet in de weg zit In wat ik wil doen Vergeving is niet vergeten. Het is de energie aan jouw kant neutraliseren. De lading minder maken. Om daarmee de liefde voor jezelf in stand te houden. 💛 Dus bij deze mijn vraag aan jou: wie of wat zou jij in je omgeving willen vergeven? If you want to share, mijn DM staat open ✨
2 weken geleden
View on Instagram |
8/25
Bij deze jouw hersenspinsel voor vandaag ⬇️

What if it turns out better than you could have ever imagined? 💭

Want heel stiekem 

Houd jij jezelf nu te klein

Sta je nu niet op de plek waar je wil staan

Terwijl er heel veel meer mogelijk is 💛
Bij deze jouw hersenspinsel voor vandaag ⬇️ What if it turns out better than you could have ever imagined? 💭 Want heel stiekem Houd jij jezelf nu te klein Sta je nu niet op de plek waar je wil staan Terwijl er heel veel meer mogelijk is 💛
2 weken geleden
View on Instagram |
9/25
Afgelopen twee weken had ik vakantie. 

Mijn plan was duidelijk: connecten met mezelf en dingen doen waar ik op dat moment zin in had.

Eén van mijn doelen was dus ook om in de vakantie alles los te laten. Waar ik normaal gesproken altijd een planning heb, had ik die nu niet. 

Om mezelf op deze manier uit te dagen geen structuur te hebben. En damn, I loved it. Heel eerlijk; ik vond het soms best een uitdaging. 

Niks doen voelt toch een beetje onproductief soms. Maar ik heb oprecht genoten. 

Ik heb letterlijk bij mezelf gevoeld waar ik zin in had, en vervolgens ben ik dit gaan doen. 

Mijn repertoire bestond voornamelijk uit wandelen, schrijven, sporten, tekenen, kletsen, koken en bakken.

Verder ben ik gedoken in human design en heb ik een reading mogen ontvangen. 

Aan alles voelde ik dat er meer over wilde leren. Er waren tekens voorbij gekomen dat ik deze stap mocht zetten. 

Dit voelde aan de ene kant spannend, want ik ben goed in dingen rationaliseren (hallo wetenschappelijke opleiding) en mezelf ergens aan overgeven vind ik een uitdaging. Onder het mom van; geen controle hebben.

In alles wat ik doe merk ik heel sterk het woord ‘liefde’. Ik geloof dat je basis liefde mag zijn. Zodat je vervolgens vanuit die veilige basis de stappen kunt gaan zetten die voor jou belangrijk zijn.

Liefde voor angsten. Voor je onzekerheden, maar ook je twijfels. 

Liefde voor blijdschap. Voor nieuwe stappen en overwinningen.

Vanuit de maatschappij wordt ons geleerd om ‘hard’ te zijn. Om continu door te pushen. Je hebt het ene doel nog niet bereikt, of je hebt al een nieuw doel. 

Waardoor je continu in de actie modus zit. 

Van hot naar her rent.

Op de automatische piloot.

En nooit stilstaat bij wat je hebt bereikt, wat je doet of wie je überhaupt bent. 

Herkenbaar? ⬇️
Afgelopen twee weken had ik vakantie. Mijn plan was duidelijk: connecten met mezelf en dingen doen waar ik op dat moment zin in had. Eén van mijn doelen was dus ook om in de vakantie alles los te laten. Waar ik normaal gesproken altijd een planning heb, had ik die nu niet. Om mezelf op deze manier uit te dagen geen structuur te hebben. En damn, I loved it. Heel eerlijk; ik vond het soms best een uitdaging. Niks doen voelt toch een beetje onproductief soms. Maar ik heb oprecht genoten. Ik heb letterlijk bij mezelf gevoeld waar ik zin in had, en vervolgens ben ik dit gaan doen. Mijn repertoire bestond voornamelijk uit wandelen, schrijven, sporten, tekenen, kletsen, koken en bakken. Verder ben ik gedoken in human design en heb ik een reading mogen ontvangen. Aan alles voelde ik dat er meer over wilde leren. Er waren tekens voorbij gekomen dat ik deze stap mocht zetten. Dit voelde aan de ene kant spannend, want ik ben goed in dingen rationaliseren (hallo wetenschappelijke opleiding) en mezelf ergens aan overgeven vind ik een uitdaging. Onder het mom van; geen controle hebben. In alles wat ik doe merk ik heel sterk het woord ‘liefde’. Ik geloof dat je basis liefde mag zijn. Zodat je vervolgens vanuit die veilige basis de stappen kunt gaan zetten die voor jou belangrijk zijn. Liefde voor angsten. Voor je onzekerheden, maar ook je twijfels. Liefde voor blijdschap. Voor nieuwe stappen en overwinningen. Vanuit de maatschappij wordt ons geleerd om ‘hard’ te zijn. Om continu door te pushen. Je hebt het ene doel nog niet bereikt, of je hebt al een nieuw doel. Waardoor je continu in de actie modus zit. Van hot naar her rent. Op de automatische piloot. En nooit stilstaat bij wat je hebt bereikt, wat je doet of wie je überhaupt bent. Herkenbaar? ⬇️
2 weken geleden
View on Instagram |
10/25
Ik heb altijd het idee dat er rondom oud & nieuw een bepaalde vibe hangt dat je ineens moet reflecteren, nieuwe doelen moet stellen & je leven radicaal moet omgooien. 

Alsof 1 januari een magisch getal is & alles dan ineens beter kan worden. 

Ik geloof veel meer in continuïteit.

Wanneer jij voelt dat je iets anders wil, go 

Wanneer jij voelt dat je nieuwe doelen wil stellen, go 

Wanneer jij voelt dat je iets wil loslaten, go.

Dat mag op ieder moment. Dus niet per se op de de eerste van de maand, de bekende 'maandag begin ik echt' of op 1 januari.

Of het nou 25 maart, 19 september of 31 december is, het maakt niet uit. 

Vanuit de maatschappij wordt er een lading opgelegd dat 31 december hét moment is. Ik hoop dat jij beter weet.

Want in the end: it's still you. 

Je hoeft niet te wachten op 'het moment'. Want 'het moment' gaat niet komen. 

Je hebt meer aan je eigen actie & intenties. Vanuit liefde, enthousiasme en over excitement. 

Jouw leven, jouw keuzes & jouw acties. Èn jouw verantwoordelijkheid. 

Die je in het moment niet altijd snapt of hoeft te snappen. Maar die je achteraf beter kunt begrijpen.

Focus op wat voor jou belangrijk is, niet voor iemand anders.

Focus op jouw pad, niet op dat van iemand anders.

Focus op jouw kwaliteiten & talenten. Op jouw groei. 

Vanuit liefde voor jezelf.
Ik heb altijd het idee dat er rondom oud & nieuw een bepaalde vibe hangt dat je ineens moet reflecteren, nieuwe doelen moet stellen & je leven radicaal moet omgooien. Alsof 1 januari een magisch getal is & alles dan ineens beter kan worden. Ik geloof veel meer in continuïteit. Wanneer jij voelt dat je iets anders wil, go Wanneer jij voelt dat je nieuwe doelen wil stellen, go Wanneer jij voelt dat je iets wil loslaten, go. Dat mag op ieder moment. Dus niet per se op de de eerste van de maand, de bekende 'maandag begin ik echt' of op 1 januari. Of het nou 25 maart, 19 september of 31 december is, het maakt niet uit. Vanuit de maatschappij wordt er een lading opgelegd dat 31 december hét moment is. Ik hoop dat jij beter weet. Want in the end: it's still you. Je hoeft niet te wachten op 'het moment'. Want 'het moment' gaat niet komen. Je hebt meer aan je eigen actie & intenties. Vanuit liefde, enthousiasme en over excitement. Jouw leven, jouw keuzes & jouw acties. Èn jouw verantwoordelijkheid. Die je in het moment niet altijd snapt of hoeft te snappen. Maar die je achteraf beter kunt begrijpen. Focus op wat voor jou belangrijk is, niet voor iemand anders. Focus op jouw pad, niet op dat van iemand anders. Focus op jouw kwaliteiten & talenten. Op jouw groei. Vanuit liefde voor jezelf.
4 weken geleden
View on Instagram |
11/25
Take a rest and give your soul what it needs ✨

Ik ga genieten van twee weken vakantie.

Stories wanneer ik er zin in heb. En anders gewoon even niet 🤷🏻‍♀️

Volledig overgeven aan rust

Meegaan in mijn eigen flow

Vooral niet teveel moeten. Tijd maken om te lezen, te wandelen en mijn creativiteit boven laten komen. 

Echt helemaal niets doen vind ik een uitdaging, dus ik ben benieuwd hoe ik het ga ervaren. 

Ik wens je een hele fijne kerst. Geniet er op je eigen manier van. Volgens jouw regels.

Zijn deze dagen moeilijk voor je? I see you. Laat het gevoel er zijn, spreek het desnoods tegen iemand uit.

You're never alone. 

En het meest belangrijke:

Take a rest and give your soul what it needs. 💛
Take a rest and give your soul what it needs ✨ Ik ga genieten van twee weken vakantie. Stories wanneer ik er zin in heb. En anders gewoon even niet 🤷🏻‍♀️ Volledig overgeven aan rust Meegaan in mijn eigen flow Vooral niet teveel moeten. Tijd maken om te lezen, te wandelen en mijn creativiteit boven laten komen. Echt helemaal niets doen vind ik een uitdaging, dus ik ben benieuwd hoe ik het ga ervaren. Ik wens je een hele fijne kerst. Geniet er op je eigen manier van. Volgens jouw regels. Zijn deze dagen moeilijk voor je? I see you. Laat het gevoel er zijn, spreek het desnoods tegen iemand uit. You're never alone. En het meest belangrijke: Take a rest and give your soul what it needs. 💛
1 maand geleden
View on Instagram |
12/25
Woehoee, het is weer donderdag en dat kan maar één ding betekenen: een nieuwe podcast.

En dit keer niet zomaar een podcast, maar de allerlaatste van dit jaar.

In deze podcast heb ik het over de feestdagen.
​​
Maar ook: waar ben je dankbaar voor
​
Sta echt eens even stil bij waar je dankbaar voor bent. Spreek het uit naar de mensen om je heen.
​
We rennen altijd maar door.
​
Maar wanneer is het even goed genoeg
​
Zonder dat er altijd een ‘ja maar’ aan vast hangt.
​
Mooie om over na te denken
​
In de podcast van vandaag ga ik hier dieper op in.
Woehoee, het is weer donderdag en dat kan maar één ding betekenen: een nieuwe podcast. En dit keer niet zomaar een podcast, maar de allerlaatste van dit jaar. In deze podcast heb ik het over de feestdagen. ​​ Maar ook: waar ben je dankbaar voor ​ Sta echt eens even stil bij waar je dankbaar voor bent. Spreek het uit naar de mensen om je heen. ​ We rennen altijd maar door. ​ Maar wanneer is het even goed genoeg ​ Zonder dat er altijd een ‘ja maar’ aan vast hangt. ​ Mooie om over na te denken ​ In de podcast van vandaag ga ik hier dieper op in.
1 maand geleden
View on Instagram |
13/25
Hier kan ik zo boos om worden 👀

Mensen die zeggen dat je je niet aan moet stellen.

Dat je maar gewoon moet eten.
En je ondertussen continu eten blijven aanbieden.

Mensen die zeggen dat je eens normaal moet gaan doen.

Wat is eigenlijk ‘normaal’?

Een eetstoornis gaat niet over eten.
Ik geloof dat er veel meer is dan dat.

Ik geloof dat eten nooit het probleem is.

Het zijn juist de gedachten die je hebt over eten.

Die worden gecreëerd door eerdere ervaringen.

Kreeg je bijvoorbeeld een snoepje wanneer je vroeger was gevallen?

Of werd je beloond met een stukje chocolade wanneer je een goed cijfer had behaald?

Allemaal koppelingen die in jouw brein worden aangelegd.

Die invloed hebben op hoe jij nu met eten omgaat.

Wanneer je merkt dat je niet wordt begrepen in je omgeving. Neem contact op met iemand die erbuiten staat. 

Uit ervaring weet ik dat dat spannend is, en oncomfortabel kan zijn.

Juist daar zit je groei.
Vanuit liefde voor jezelf. 💛
Hier kan ik zo boos om worden 👀 Mensen die zeggen dat je je niet aan moet stellen. Dat je maar gewoon moet eten. En je ondertussen continu eten blijven aanbieden. Mensen die zeggen dat je eens normaal moet gaan doen. Wat is eigenlijk ‘normaal’? Een eetstoornis gaat niet over eten. Ik geloof dat er veel meer is dan dat. Ik geloof dat eten nooit het probleem is. Het zijn juist de gedachten die je hebt over eten. Die worden gecreëerd door eerdere ervaringen. Kreeg je bijvoorbeeld een snoepje wanneer je vroeger was gevallen? Of werd je beloond met een stukje chocolade wanneer je een goed cijfer had behaald? Allemaal koppelingen die in jouw brein worden aangelegd. Die invloed hebben op hoe jij nu met eten omgaat. Wanneer je merkt dat je niet wordt begrepen in je omgeving. Neem contact op met iemand die erbuiten staat. Uit ervaring weet ik dat dat spannend is, en oncomfortabel kan zijn. Juist daar zit je groei. Vanuit liefde voor jezelf. 💛
1 maand geleden
View on Instagram |
14/25
In deze video ga ik dieper in op wat ik gisteren deelde.

Ik vertel over het experiment met de gorilla en basketballers. 

Oftewel: selectieve blindheid.

Dus wanneer jij verwacht dat dit een zware tijd gaat worden en je nog dieper zakt in eetbuien, gaat dit ook gebeuren. 

Je bent er zó op gefocust, dat je alleen de dingen ziet die hierop wijzen. In plaats van dat je mogelijkheden, opties en groei ziet, zie je problemen en obstakels.

Kies bewust 💛
In deze video ga ik dieper in op wat ik gisteren deelde. Ik vertel over het experiment met de gorilla en basketballers. Oftewel: selectieve blindheid. Dus wanneer jij verwacht dat dit een zware tijd gaat worden en je nog dieper zakt in eetbuien, gaat dit ook gebeuren. Je bent er zó op gefocust, dat je alleen de dingen ziet die hierop wijzen. In plaats van dat je mogelijkheden, opties en groei ziet, zie je problemen en obstakels. Kies bewust 💛
1 maand geleden
View on Instagram |
15/25
Ik loop buiten en besef me hoe dankbaar ik ben dat ik dit kan.

Dat ik deze vrijheid nog heb.
Dat deze omgeving letterlijk op 5 minuten afstand is.

Vrijheid is een interessant begrip. Je hebt er kaders voor nodig, grenzen. Want zonder grenzen geen vrijheid.

Gisteren was een rollercoaster. Ik had dit totaal niet zien aankomen. But here it is.

Wat ik je wil meegeven is dit:

Ga niet je gevoel en gedachten afdoen en onder water drukken. Niet doen alsof ze er niet zijn.

Niet positief willen denken omdat je denkt dat dit de holy grail is.

Voel wat je voelt 
En voel het nog een keer.
Zodat je het écht gaat doorvoelen

Dan heb jij de keuze. Blijf je hangen in onrust, angst of frustratie. Of kies je voor een gevoel wat je gaat helpen? Zoals optimisme, liefde of dankbaarheid.

Wanneer je merkt dat je in angst blijft zitten of vanuit angst gaat handelen, is dit een teken dat er iets in je zit waar je mee aan de slag mag.

Ervan balen is oké, in paniek raken niet.

Wees extra alert op jezelf.
Geef jezelf wat je nodig hebt

Als je een luisterend oor of een spiegel nodig hebt, je weet me te vinden 💛
Ik loop buiten en besef me hoe dankbaar ik ben dat ik dit kan.

Dat ik deze vrijheid nog heb.
Dat deze omgeving letterlijk op 5 minuten afstand is.

Vrijheid is een interessant begrip. Je hebt er kaders voor nodig, grenzen. Want zonder grenzen geen vrijheid.

Gisteren was een rollercoaster. Ik had dit totaal niet zien aankomen. But here it is.

Wat ik je wil meegeven is dit:

Ga niet je gevoel en gedachten afdoen en onder water drukken. Niet doen alsof ze er niet zijn.

Niet positief willen denken omdat je denkt dat dit de holy grail is.

Voel wat je voelt 
En voel het nog een keer.
Zodat je het écht gaat doorvoelen

Dan heb jij de keuze. Blijf je hangen in onrust, angst of frustratie. Of kies je voor een gevoel wat je gaat helpen? Zoals optimisme, liefde of dankbaarheid.

Wanneer je merkt dat je in angst blijft zitten of vanuit angst gaat handelen, is dit een teken dat er iets in je zit waar je mee aan de slag mag.

Ervan balen is oké, in paniek raken niet.

Wees extra alert op jezelf.
Geef jezelf wat je nodig hebt

Als je een luisterend oor of een spiegel nodig hebt, je weet me te vinden 💛
Ik loop buiten en besef me hoe dankbaar ik ben dat ik dit kan.

Dat ik deze vrijheid nog heb.
Dat deze omgeving letterlijk op 5 minuten afstand is.

Vrijheid is een interessant begrip. Je hebt er kaders voor nodig, grenzen. Want zonder grenzen geen vrijheid.

Gisteren was een rollercoaster. Ik had dit totaal niet zien aankomen. But here it is.

Wat ik je wil meegeven is dit:

Ga niet je gevoel en gedachten afdoen en onder water drukken. Niet doen alsof ze er niet zijn.

Niet positief willen denken omdat je denkt dat dit de holy grail is.

Voel wat je voelt 
En voel het nog een keer.
Zodat je het écht gaat doorvoelen

Dan heb jij de keuze. Blijf je hangen in onrust, angst of frustratie. Of kies je voor een gevoel wat je gaat helpen? Zoals optimisme, liefde of dankbaarheid.

Wanneer je merkt dat je in angst blijft zitten of vanuit angst gaat handelen, is dit een teken dat er iets in je zit waar je mee aan de slag mag.

Ervan balen is oké, in paniek raken niet.

Wees extra alert op jezelf.
Geef jezelf wat je nodig hebt

Als je een luisterend oor of een spiegel nodig hebt, je weet me te vinden 💛
Ik loop buiten en besef me hoe dankbaar ik ben dat ik dit kan. Dat ik deze vrijheid nog heb. Dat deze omgeving letterlijk op 5 minuten afstand is. Vrijheid is een interessant begrip. Je hebt er kaders voor nodig, grenzen. Want zonder grenzen geen vrijheid. Gisteren was een rollercoaster. Ik had dit totaal niet zien aankomen. But here it is. Wat ik je wil meegeven is dit: Ga niet je gevoel en gedachten afdoen en onder water drukken. Niet doen alsof ze er niet zijn. Niet positief willen denken omdat je denkt dat dit de holy grail is. Voel wat je voelt En voel het nog een keer. Zodat je het écht gaat doorvoelen Dan heb jij de keuze. Blijf je hangen in onrust, angst of frustratie. Of kies je voor een gevoel wat je gaat helpen? Zoals optimisme, liefde of dankbaarheid. Wanneer je merkt dat je in angst blijft zitten of vanuit angst gaat handelen, is dit een teken dat er iets in je zit waar je mee aan de slag mag. Ervan balen is oké, in paniek raken niet. Wees extra alert op jezelf. Geef jezelf wat je nodig hebt Als je een luisterend oor of een spiegel nodig hebt, je weet me te vinden 💛
1 maand geleden
View on Instagram |
16/25
Friendly reminder 💛
Friendly reminder 💛
1 maand geleden
View on Instagram |
17/25
Wat praat jij goed voor jezelf? 🤔

Ik had het gisteren met een klant over dilemma’s. 

Ze stond voor de keuze of ze ging switchen van studie. 

Ga ik het wel doen? 

Kan ik het wel, enzovoort.

Je hebt vast weleens de dinsdag dilemma’s gelezen. Waarin je de keuze hebt tussen twee dilemma’s. 

Ga je dan voor het één of de ander?

Een steentje bijdragen aan het milieu, of een uur onder de douche staan omdat dat eigenlijk wel heel lekker is? 

Sparen, of toch die mooie schoenen? 

Stappen of studeren? 

Dat uurtje sporten of op de bank zitten?

🤷🏻‍♀️

Iedereen herkent ze wel: die eindeloze dilemma’s. Niemand houdt ervan en je probeert ze zo snel mogelijk op te lossen. 
Welk proces zit hier achter?

En ja, daar komt cognitieve dissonantie om de hoek kijken.

De wat?

Cognitieve dissonantie.

In de podcast van vandaag ga ik hier dieper op in.

Zie de link in mijn bio of check via Spotify onder mijn naam.
Wat praat jij goed voor jezelf? 🤔 Ik had het gisteren met een klant over dilemma’s. Ze stond voor de keuze of ze ging switchen van studie. Ga ik het wel doen? Kan ik het wel, enzovoort. Je hebt vast weleens de dinsdag dilemma’s gelezen. Waarin je de keuze hebt tussen twee dilemma’s. Ga je dan voor het één of de ander? Een steentje bijdragen aan het milieu, of een uur onder de douche staan omdat dat eigenlijk wel heel lekker is? Sparen, of toch die mooie schoenen? Stappen of studeren? Dat uurtje sporten of op de bank zitten? 🤷🏻‍♀️ Iedereen herkent ze wel: die eindeloze dilemma’s. Niemand houdt ervan en je probeert ze zo snel mogelijk op te lossen. Welk proces zit hier achter? En ja, daar komt cognitieve dissonantie om de hoek kijken. De wat? Cognitieve dissonantie. In de podcast van vandaag ga ik hier dieper op in. Zie de link in mijn bio of check via Spotify onder mijn naam.
1 maand geleden
View on Instagram |
18/25
Ik loop naar de kast en het gaat weer mis. 

Waar ik nog zó met mezelf had afgesproken om mezelf aan mijn eetschema te houden, gaat het weer mis.

Ik geef weer toe aan het stemmetje in m’n hoofd. 

Je weet wel, dat stemmetje dat tegen je zegt dat je prima een eetbui kunt hebben. 

Omdat je altijd nog de escape mogelijkheid hebt om extra te bewegen of over te geven. 

Ik eet, en ik voel de rust door mijn lichaam stromen. 

Pfoe, ik voel mijn hele lichaam ontspannen en ik weet niet hoe snel ik al het eten naar binnen moet krijgen. 

Het voelt fijn, maar ergens in mijn achterhoofd zit ook het stemmetje dat alles er straks weer uit moet. 

Want nee, aankomen wil ik niet. Dat zou verschrikkelijk zijn, want dan zien mensen dat er wat met mij is.

Wat ik hierboven beschrijf is de bekende vicieuze cirkel. Het begint met wat ik het anders wil, dus geen eetbuien. 

Onbewust ga ik mezelf dingen ontzeggen, omdat het niet ‘gezond genoeg’ is. 

Maar de cravings zijn er (goh wat vreemd). 

En wanneer dat stemmetje in mijn hoofd boven komt, gaat het mis. 

De verleiding is te groot waardoor je jezelf niet kunt inhouden en doorslaat.

En dan achteraf spijt en frustratie. 

‘’Zie je nou wel, je kan het gewoon niet. Je bent het niet waard’’. 

Je bent er continu mee bezig. Altijd. 24/7. Je faalt, voelt je rot en begint weer opnieuw. 🔄

De liefde voor jezelf wordt steeds minder. Je zit zo vast.

En dat is zo zonde, want het kan anders.

Ik ben het levende bewijs.

Ik zie je. Ik hoor je. 

Voor wanneer je het zelf even niet voelt.
Ik loop naar de kast en het gaat weer mis. Waar ik nog zó met mezelf had afgesproken om mezelf aan mijn eetschema te houden, gaat het weer mis. Ik geef weer toe aan het stemmetje in m’n hoofd. Je weet wel, dat stemmetje dat tegen je zegt dat je prima een eetbui kunt hebben. Omdat je altijd nog de escape mogelijkheid hebt om extra te bewegen of over te geven. Ik eet, en ik voel de rust door mijn lichaam stromen. Pfoe, ik voel mijn hele lichaam ontspannen en ik weet niet hoe snel ik al het eten naar binnen moet krijgen. Het voelt fijn, maar ergens in mijn achterhoofd zit ook het stemmetje dat alles er straks weer uit moet. Want nee, aankomen wil ik niet. Dat zou verschrikkelijk zijn, want dan zien mensen dat er wat met mij is. Wat ik hierboven beschrijf is de bekende vicieuze cirkel. Het begint met wat ik het anders wil, dus geen eetbuien. Onbewust ga ik mezelf dingen ontzeggen, omdat het niet ‘gezond genoeg’ is. Maar de cravings zijn er (goh wat vreemd). En wanneer dat stemmetje in mijn hoofd boven komt, gaat het mis. De verleiding is te groot waardoor je jezelf niet kunt inhouden en doorslaat. En dan achteraf spijt en frustratie. ‘’Zie je nou wel, je kan het gewoon niet. Je bent het niet waard’’. Je bent er continu mee bezig. Altijd. 24/7. Je faalt, voelt je rot en begint weer opnieuw. 🔄 De liefde voor jezelf wordt steeds minder. Je zit zo vast. En dat is zo zonde, want het kan anders. Ik ben het levende bewijs. Ik zie je. Ik hoor je. Voor wanneer je het zelf even niet voelt.
1 maand geleden
View on Instagram |
19/25
Because I'm happy 🎶

➡️Dingen die mij blij maken

Grote dingen, maar ook kleine dingen.

Alledaagse dingen, maar ook dingen die minder vaak voorkomen.

Vaak zijn het juist de kleinere dingen die mij blij maken.

Een compliment, een knuffel of een praatje met een onbekende op straat.

Ik kies ervoor om blij te worden van deze dingen. En dat kun jij ook.

Waar word jij blij van?

P.s. credits voor jou wanneer je het liedje 'Happy' nu in je hoofd hebt 😉
Because I'm happy 🎶 ➡️Dingen die mij blij maken Grote dingen, maar ook kleine dingen. Alledaagse dingen, maar ook dingen die minder vaak voorkomen. Vaak zijn het juist de kleinere dingen die mij blij maken. Een compliment, een knuffel of een praatje met een onbekende op straat. Ik kies ervoor om blij te worden van deze dingen. En dat kun jij ook. Waar word jij blij van? P.s. credits voor jou wanneer je het liedje 'Happy' nu in je hoofd hebt 😉
1 maand geleden
View on Instagram |
20/25
Dit heb je nodig. ⬇️

Toen ik in mijn eetstoornis zat en wilde werken aan herstel, lukte dit eerst niet.

Ik zette stappen, maar viel ook heel snel weer terug.

Toentertijd vond ik dit mega frustrerend. Voor mij voelde het tegengesteld. 

Ik deed iets om van mijn eetbuien af te komen, maar het lukte en/of werkte niet.

Totdat ik er door coaching achter kwam dat ik mijn situatie niet accepteerde. 

Het was voor mij makkelijker en minder confronterend om maar te doen alsof er niks aan de hand was. 

Alsof ik geen eetbuien had en mijn relatie met voeding top was. 

Waarschijnlijk is het herkenbaar voor je dat het makkelijker is om een masker te dragen en maar te zeggen dat het goed gaat. 

Dan om open te zijn over hoe je je voelt.. 

Wat ik nodig had, was acceptatie. 

En ja, vanaf toen lukte het. Ik stond niet meer op de automatische piloot. 

Ik liet mijn emoties en gevoelens binnenkomen en daardoor klom ik stap voor stap omhoog. 

De focus lag op dat wat ik wilde, namelijk zelfverzekerd zijn en in control over mezelf. 

Zonder dat ik fulltime bezig ben met eten en continu over mijn grenzen zou gaan. 

De focus lag dus op wat ik wilde, op overvloed. Vervolgens krijg ik dit ook steeds meer en meer, omdat ik dit zó sterk in mijn hoofd had. 

Vanuit de psychologie noem je dit focussen op overvloed. Op dat wat er kan zijn en op dat wat jij wil.

Voor mij is zelf acceptatie dat je jezelf onvoorwaardelijk accepteert. 

Zonder dat er een oordeel aan vast hangt. 

Zonder dat je iets gepresteerd moet worden. Hoe je eruit ziet, of wat je doet.

Als je jezelf kunt accepteren zoals je bent dan zit je lekker in je vel. 

Je voelt je niet onzeker, je voelt je niet imperfect of incapabel. Je voelt dat je dicht bij jezelf staat, en dat je goed bent zoals je bent.

Je hebt maar één lichaam en zult ook nooit een ander lichaam krijgen. 

Je kunt aan je lichaam werken, je kunt het verzorgen en je kunt het verafschuwen. 

Aan jou de keuze ✨
Dit heb je nodig. ⬇️ Toen ik in mijn eetstoornis zat en wilde werken aan herstel, lukte dit eerst niet. Ik zette stappen, maar viel ook heel snel weer terug. Toentertijd vond ik dit mega frustrerend. Voor mij voelde het tegengesteld. Ik deed iets om van mijn eetbuien af te komen, maar het lukte en/of werkte niet. Totdat ik er door coaching achter kwam dat ik mijn situatie niet accepteerde. Het was voor mij makkelijker en minder confronterend om maar te doen alsof er niks aan de hand was.  Alsof ik geen eetbuien had en mijn relatie met voeding top was. Waarschijnlijk is het herkenbaar voor je dat het makkelijker is om een masker te dragen en maar te zeggen dat het goed gaat.  Dan om open te zijn over hoe je je voelt..  Wat ik nodig had, was acceptatie. En ja, vanaf toen lukte het. Ik stond niet meer op de automatische piloot. Ik liet mijn emoties en gevoelens binnenkomen en daardoor klom ik stap voor stap omhoog.  De focus lag op dat wat ik wilde, namelijk zelfverzekerd zijn en in control over mezelf.  Zonder dat ik fulltime bezig ben met eten en continu over mijn grenzen zou gaan.  De focus lag dus op wat ik wilde, op overvloed. Vervolgens krijg ik dit ook steeds meer en meer, omdat ik dit zó sterk in mijn hoofd had. Vanuit de psychologie noem je dit focussen op overvloed. Op dat wat er kan zijn en op dat wat jij wil. Voor mij is zelf acceptatie dat je jezelf onvoorwaardelijk accepteert. Zonder dat er een oordeel aan vast hangt. Zonder dat je iets gepresteerd moet worden. Hoe je eruit ziet, of wat je doet. Als je jezelf kunt accepteren zoals je bent dan zit je lekker in je vel. Je voelt je niet onzeker, je voelt je niet imperfect of incapabel. Je voelt dat je dicht bij jezelf staat, en dat je goed bent zoals je bent. Je hebt maar één lichaam en zult ook nooit een ander lichaam krijgen. Je kunt aan je lichaam werken, je kunt het verzorgen en je kunt het verafschuwen.  Aan jou de keuze ✨
2 maanden geleden
View on Instagram |
21/25
Trots

Iets wat er al-tijd mag zijn.

Ongeacht je prestatie.

Ongeacht wie je bent.

Ongeacht je verleden.

Want jij staat er. You're showing up. 

Met al je kwetsbaarheden. 

So in case no one told you today

I'm proud of you.

⬇️ tag hieronder degene aan wie je dit wilt vertellen 💛
Trots Iets wat er al-tijd mag zijn. Ongeacht je prestatie. Ongeacht wie je bent. Ongeacht je verleden. Want jij staat er. You're showing up. Met al je kwetsbaarheden. So in case no one told you today I'm proud of you. ⬇️ tag hieronder degene aan wie je dit wilt vertellen 💛
2 maanden geleden
View on Instagram |
22/25
Je stapt uit bed en schuift de gordijnen open. Weer een nieuwe dag.

Een dag dat je weer gaat studeren. Je to do lijstje heb je gisteravond al gemaakt. 

Je bent namelijk graag voorbereid en wil alles onder controle hebben.

Ergens in je hoofd zit er ook de twijfel. Zal het vandaag dan ein-de-lijk goed gaan. 

Je begint de dag met een goede intentie en besluit er het beste van te maken.

En toch gaat het halverwege de dag mis. 

BOEM. 💥🤯

Ineens is daar dat stemmetje in je hoofd. Die zegt dat het beter is om te gaan eten. 

Dat je het echt verdiend hebt. Je wilt dit eigenlijk helemaal niet, dus besluit het stemmetje te negeren.

Alleen het stemmetje wordt alleen maar erger en erger. Het blijft maar trekken. 

Jij doet je best om er niet in mee te gaan. Je trekt en probeert te focussen op het studeren. 

Continu word je afgeleid en gaan er gedachten als ‘ik heb echt zin in chocola’ of ‘vanavond kan ik best een eetbui hebben’. 

Hoe zou het zijn wanneer je met focus kunt studeren? Zonder dat je afgeleid raakt door obsessieve gedachten? 

Zodat je vanuit rust je dag door gaat en je in control voelt.

Ik ben één DM bij je vandaan. 💛
Je stapt uit bed en schuift de gordijnen open. Weer een nieuwe dag. Een dag dat je weer gaat studeren. Je to do lijstje heb je gisteravond al gemaakt. Je bent namelijk graag voorbereid en wil alles onder controle hebben. Ergens in je hoofd zit er ook de twijfel. Zal het vandaag dan ein-de-lijk goed gaan. Je begint de dag met een goede intentie en besluit er het beste van te maken. En toch gaat het halverwege de dag mis. BOEM. 💥🤯 Ineens is daar dat stemmetje in je hoofd. Die zegt dat het beter is om te gaan eten. Dat je het echt verdiend hebt. Je wilt dit eigenlijk helemaal niet, dus besluit het stemmetje te negeren. Alleen het stemmetje wordt alleen maar erger en erger. Het blijft maar trekken. Jij doet je best om er niet in mee te gaan. Je trekt en probeert te focussen op het studeren. Continu word je afgeleid en gaan er gedachten als ‘ik heb echt zin in chocola’ of ‘vanavond kan ik best een eetbui hebben’. Hoe zou het zijn wanneer je met focus kunt studeren? Zonder dat je afgeleid raakt door obsessieve gedachten? Zodat je vanuit rust je dag door gaat en je in control voelt. Ik ben één DM bij je vandaan. 💛
2 maanden geleden
View on Instagram |
23/25
Chocola is chocola

Een appel is een appel

➡️Beide is voeding voor je lichaam.
➡️Beide bestaan uit koolhydraten.

Maar toch vinden we een appel ‘gezonder’ dan chocola. 

Waarschijnlijk omdat er meer voedingsstoffen inzitten, meer vezels.

Is een appel nog steeds ‘gezonder’ wanneer je chocola verbiedt, en in plaats daarvan continu appels eet?

Ik denk het niet.

Voeding is voeding, we leggen er alleen zelf een lading op. Gezond vs. ongezond. 

Op basis daarvan beslissen we of we het mogen eten.

Dit doe je met je hoofd. 

Wat zou er gebeuren wanneer je lichaam dit kan en mag beslissen? 

Dat je niet gaat eten omdat het ‘moet’ of omdat je nog zoveel calorieën over hebt, maar omdat je lichaam aangeeft voeding nodig te hebben.

In de podcast aflevering van vandaag ga ik dieper in op intuïtief eten.

Check Spotify onder de naam ‘Liset Schuitert’.

Heb je een vraag hierover, let me know hieronder of stuur een DM.
Chocola is chocola Een appel is een appel ➡️Beide is voeding voor je lichaam. ➡️Beide bestaan uit koolhydraten. Maar toch vinden we een appel ‘gezonder’ dan chocola. Waarschijnlijk omdat er meer voedingsstoffen inzitten, meer vezels. Is een appel nog steeds ‘gezonder’ wanneer je chocola verbiedt, en in plaats daarvan continu appels eet? Ik denk het niet. Voeding is voeding, we leggen er alleen zelf een lading op. Gezond vs. ongezond. Op basis daarvan beslissen we of we het mogen eten. Dit doe je met je hoofd. Wat zou er gebeuren wanneer je lichaam dit kan en mag beslissen? Dat je niet gaat eten omdat het ‘moet’ of omdat je nog zoveel calorieën over hebt, maar omdat je lichaam aangeeft voeding nodig te hebben. In de podcast aflevering van vandaag ga ik dieper in op intuïtief eten. Check Spotify onder de naam ‘Liset Schuitert’. Heb je een vraag hierover, let me know hieronder of stuur een DM.
2 maanden geleden
View on Instagram |
24/25
Vergelijk jezelf met wie je gisteren was, en niet met wie iemand vandaag is.

Hoe verleidelijk is het om jezelf te vergelijken.

Met wat je ziet op social media
Met wat je ziet in je omgeving

Iedereen, en dan echt iedereen (ja ook die persoon waarvan je denkt dat het niet zo is) heeft zijn eigen onzekerheden. Ieder persoon zit ook op zijn eigen level.

Met zijn eigen onzekerheden, struggles en uitdagingen.

Speel dus je eigen spel. Je eigen leven.

Je leven bestaat uit zoveel spellen, dat wanneer je niet slaagt in het ene spel, je voor een ander spel kunt kiezen. Kiezen voor een spel dat beter bij je eigen unieke jij past. 

Misschien denk je nu: ‘’Maar ik wil overal de beste in zijn’’. 

Think again.

Ik durf te wedden dat het je frustratie oplevert.

Omdat je continu streeft naar meer. 

En het nooit goed genoeg is.

Het is oké om je eigen lat te hebben.
Het is oké om een mindere dag te hebben.

En het is al helemaal oké om je eigen spel te spelen.

Voor je eigen groei. En groeien is misschien wel de belangrijkste vorm van winnen in het leven. 

Dus vergelijk jezelf met wie je gisteren was, en niet met wie iemand anders vandaag is.
Vergelijk jezelf met wie je gisteren was, en niet met wie iemand vandaag is. Hoe verleidelijk is het om jezelf te vergelijken. Met wat je ziet op social media Met wat je ziet in je omgeving Iedereen, en dan echt iedereen (ja ook die persoon waarvan je denkt dat het niet zo is) heeft zijn eigen onzekerheden. Ieder persoon zit ook op zijn eigen level. Met zijn eigen onzekerheden, struggles en uitdagingen. Speel dus je eigen spel. Je eigen leven. Je leven bestaat uit zoveel spellen, dat wanneer je niet slaagt in het ene spel, je voor een ander spel kunt kiezen. Kiezen voor een spel dat beter bij je eigen unieke jij past. Misschien denk je nu: ‘’Maar ik wil overal de beste in zijn’’. Think again. Ik durf te wedden dat het je frustratie oplevert. Omdat je continu streeft naar meer. En het nooit goed genoeg is. Het is oké om je eigen lat te hebben. Het is oké om een mindere dag te hebben. En het is al helemaal oké om je eigen spel te spelen. Voor je eigen groei. En groeien is misschien wel de belangrijkste vorm van winnen in het leven. Dus vergelijk jezelf met wie je gisteren was, en niet met wie iemand anders vandaag is.
2 maanden geleden
View on Instagram |
25/25